Category Archives: Ajankohtaista

Tuottajan arkea ja juhlaa

Count-&-Countess-18th-C-A4Figaron häät –oopperan harjoitukset alkoivat välittömästi Turun musiikkijuhlien päätyttyä. Niinpä sunnuntaipäivä 18.8. tuli vietettyä lentokentällä ja linja-autoasemalla kuljettaen tuotantoryhmän jäseniä sekä solisteja heidän asuntoihinsa.

Maanantaina alkoivat harjoitukset. Tunnelma oli jännittävä ja innostunut. Ihmiset alkoivat tutustua toisiinsa, jokainen oli kiinnostunut toisistaan. Heti ensimmäisenä päivänä päästiin hyvään työrytmiin aamupäivä ja iltaharjoituksineen. Käytännön asiat pyörittivät tuottajaa; missä voin pestä pyykkini, saisinko vedenkeittimen, miten saan nettiyhteyden, tarvitsen silitysraudan, harjoitusaikatauluni on kadonnut – saisinko uuden, tarvitsemme musiikkijärjestäjän ja yhden näyttämöteknikon ja italiankielen valmentajan.  Ensimmäisen viikon kiireeseen toi painetta myös lavastukseen liittyvien kuvien ja elokuvan valmistaminen. Iloksemme aurinkoinen sää näytti parhaat puolet Turusta vieraillemme.

Uuden kynnyksellä

Jo vuosi on kulunut kulttuuripääkaupungin päättäjäisistä. Kulttuuripääkaupunkivuosi toi ennennäkemättömän piristysruiskeen kulttuurin talouteen ja se antoi vielä paljon ”potkua” vuoteen 2012. Mutta miten tästä jatketaan, kun avustusten jakajat vetävät taas nyörejä tiukemmalle ja taloustilanne on muutenkin hyvin epävakaa?

Minulla on ollut ilo toimia Oopperakammarin tuottajana ja nähdä miten pieni yhdistys kulttuuripääkaupungin ansiosta saa ensimmäisen kerran valtion avustusta, suurta näkyvyyttä ja runsaasti yleisöä. Mieletön oopperan historia yhteistyössä Linnateatterin kanssa sekä Alvilda in Abo -ooppera muinaisesta Turusta antoivat uskoa siihen, että Turussa voi pienikin toimija tehdä laadukasta oopperatarjontaa. Se antoi myös energiaa lähteä kehittämään aivan uutta tapahtumaa, Turun kamarioopperafestivaalia.